КРАВ МАГА ЗА ЦИВИЛНИ

Първоначално Крав-Мага е било създадено за военния сектор. Това е причината стандартното обучение по Крав-Мага да се нарича „за цивилни“.

Обучението за цивилни е разделено на три подсектора – Крав Мага за възрастни (или „за цивилни“), Крав Мага за жени и Крав Мага за деца (Детски Крав).

Обучението по Крав Мага с KMS за цивилни е достъпно на много нива и по целия сват. Може да се изучава като хоби веднъж – два пъти седмично и пак да е наистина ефективно. Това се дължи на факта, че най-голямото предимство на Крав Мага е колко лесно и бързо човек усвоява основите на самозащитата. Обучението по Крав Мага е създадено и базирано по рефлексите. Обучението е достъпно за всички и предоставя възможно най-добрите умения за самозащита.

Най-често това, което започва като „любителско“ Крав Мага обучение, в последствие се превръща в истинска страст за обучавания и KMS предлага много допълнителни схеми за обучение на цивилни. Подобно на системата с коланите, която е често срещана в бойните изкуства, KMS също разполага с система за оценка. Тя е разделена на 3 основни групи: ниво Practitioner (P-ниво), ниво Graduate (G-ниво), ниво Expert (Е-ниво). Хората, които тренират Крав Мага могат да достигнат до колкото високо ниво желаят, спрямо това колко време са инвестирали в обучението, чрез системата от тестове на KMS

На G нивата обикновено стоят хора с опит в Крав Мага и често са квалифицирани да бъдат инструктори. Експертите в Крав Мага са малко, тъй като това са професионални инструктори, които са посветили живота и кариерите си на Крав Мага. Глобалният Отбор Инструктори на KMS се състои само от експерти на най-високо ниво.

Обучението за цивилни се състои от 5 P и 5 G нива. Всеки елемент от курса е базиран на сценарии от реалния живот, описващи реални атаки. Чрез обучението по Крав Мага учениците упражняват тези сценарии според нивото си. С напредване на обучението сценариите стават по-сложни и опасни, и се преподават нови начини за справяне с тези ситуации.

KMS отделя много внимание за актуализирането на курсовете, за да са винаги полезни и ефективни. Освен това, KMS предлага тренировки извън стандартната програма, които наблягат на конкретни методи за защита, техники и много повече.