УЧИЛИЩЕ ЗА СИГУРНОСТ

Училището за Сигурност и Крав Мага Ви кани на професионални курсове, семинари и тренировки предназначени за охранителни фирми, туристически компании, частни и държавни автобусни компании, както и за широката общественост, всеки който желае да практикува и да придобие знания в областта на сигурността и Крав Мага. Ние работим по шест основни принципа, които се предават и се усвояват от всички наши ученици и курсисти.

Почит към живота и Бога, като най-висша ценност:

Зачитането на Всевишния Бог ни дава също така и мъдрост и знания, насочва силата на тялото на студенти и курсисти, за да преодолеят трудностите, пред които са изправени в ежедневния живот (за оцеляване),да ни показва правилната посока в живота, същността на човечеството и човешкте ценности, да помага на хората да видят красотата на света и живота.

Уважение към флага и страната:

Важното за нас в това е: Мястото за живеене, като безопасен бряг. Място, където да избягаш от опасностите на ежедневието и където да получиш подкрепа в тежки моменти.

Уважение към семейството:

Значение за нас: любов, приятелство, доверие, подкрепа и помощ. Място на сигурност и спокойствие.

Специален принос има Денис Хановер в семейния живот чрез един вид нов подход, чрез който човек се бори с феномена на домашно насилие, чрез обучение на тялото и ума. Също така разкрива на двойкита ценностите на уважение, самоуважение, контрол, комуникация и самочувствие в обкръжаващата ги среда.

Уважение към учителя, инструктора:

Значението, което ние влагаме: уважение от учениците и курсистите, цел в живота, ценности и постигане на поставените задачи. Инструктора и учителите „по оцеляване“ символизират ЛЪВА: по сърце, дух и тяло.

Уважение към приятелите:

Значението за нас: обич, приятелство, щастие и смях, разбирателство, сътрудничество, помощ и подкрепа.

Уважение към приятелите, показва, че има винаги един човек, на който да се разчита,способност да виждаме отвъд външната обвивка и да достигнем душевната същност. Постигайки това, сме постигнали истинско приателство и сме готови на най-доброто и красивото за него.

Денис учи младежи и възрастни за всички сфери от живота. По време на неговото учение и тренировки се обръща внимание на трудни социални различия и обучаващите се научават на стойността на приятелството: учат се да ценят човешко същество, да се радват и плачат с него, да бъдат готови да помогнат, да подадат ръка, да слушат, да се доверят и да се жертват за приятеля си.

Уважение към себе си:

Значението за нас: да повярваме, че може да бъдем изчерпателни и целенасочени във всички наши действия. Уважението към себе си означава да изберем път на постоянство и упорство, да бъдем последователни, да гледаме винаги напред, да се наслаждаваме на всичко което правим.

През трудното си детство Денис, който е бил изложен на антисемитизъм, страдание, насилие, глад и липса на любов, в най-трудните моменти, той намира сили да се съхрани и да преодолее болката и да върви напред, винаги прав с високо вдигната глава. Психическата и физическата болка, унижението и безпомощността, които е изпитал той описва на среща със студентите си. Денис не иска и не може да забрави миналото, и по този начин като го предава на останалите, събужда тяхната чувствителност, като кара другите да забравят за тежкото си положение и също така способността им да слушат, да разберат и да помогнат.

„Чрез преподаването на бойни изкуства Денис вдъхва в своите ученици човещина и учи, че човешките същества са равени и еднакво ценни. Само по този начин, казва Денис, хората могат да бъдат полензни на себе си и обществото.“

Денис Хановер е намерил собственият си специален начин, да намали нивото на насилие и да засили междуличностните способности за комуникация. Той често успява там, където обикновените образователни методи не са успяват.

Мечтата на д-р Денис Хановер е да запази гражданското общество моралната си същност, приателството да бъде въз основа на взаимно уважение, ценностите да намерят израз в ежедневието на индивида и в социалната, политическата и икономическита сфери. Той проповядва с усърдие надвиването на личните интереси и егоизма и стремеж да се работим заедно за едно по-добро утре, като утре ние ще бъдем горди да живеем по начина на д-р Денис Хановер.

За съжаление наблюдаваме как терористични организации се опитват да навредят на невинни хора, туристи и чиждестранни бизнесмени, на правитествените институции, също така нарастват и криминалните прояви на местни групировки от различен характер. Тези фактори както и всяка терористична атака в България срещу туристи и местният бизнес, от различни организации и чуждестранни туристи, може да навредят сериозно на местната икономика.

Тренировъчните програми са изградени въз основа на опита на нашите инструктори и лектори, които са с дългогодишен опит в службите то антитерор на Израел.

Този курс е основен и покрива всички аспекти на физическата охрана, така че всеки един курсист или клиент, ще установи, че е посветен на развитието на професионализма на всички кадри свързани с този вид сигурност.

Курсовете се предлагат както за мъже, така и за жени

Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси и възможно най-скоро да се организира среща, на която да предоставим информация по всички ваши запитвния и интереси.

С уважение

От екипа на Училище за сигурност и Крав Мага