КРАВ МАГА ПРИНЦИПИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ

Уважение към Бога и Живота
Уважение към Знамето и Страната
Уважение към Семейството
Уважение към Инструктора
Уважение към Приятелите
Уважение към Себе си
— Д-р Денис Хановър

КОМПОНЕНТИ НА КРАВ МАГА

ТЕХНИКИ ЗА САМОЗАЩИТА

 Защита срещу удари с ръце и крака

 Освобождаване от хватки

 Защита срещу ножове, бухалки и др.

 Защита срещу огнестрелни оръжия

 Защита срещу няколко нападателя

БОЙ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ

Различни видове удари по ръцете

Различни видове ритници

Бой в напрегната обстановка

Контролиран бой

ПОЛЗИ ОТ КРАВ МАГА

Крав Мага е модерен и иновативен стил за самозащита. Тази система постоянно е била изглаждана и развивана за да е актуална за сблъсъци и самозащита в модерно време. Практикуващите този стил прилагат уроците които научават за да подобрят техниките на стила, като така подбуждат индивидуалната креативност на всеки ученик.

Крав Мага е създаден за употреба на улицата

Няма правила. Когато човек е нападнат на улицата няма как да се знае колко противника ще се изправи срещу и как ще са въоръжени те, за това Крав Мага е базиран на система без ограничения. Когато бъде нападнат, човек има правото да използва каквито техники е нужно за да се защити. Поради тази причина няма турнири по Крав Мага. Техниките които се практикуват в стила трябва да са валидни в реални случаи налагащи самозащита. На ученици на Крав Мага се преподават слабите места на тялото: врата, слепоочията, очите, гърлото, колената, слабините и др. и биват окуражавани да използват това знание при защита от атаки.

Крав Мага използва прост подход към обучението

Чрез постоянна тренировка и повторение, най-ефективните начини за защита срещу всеки вид атака стават почти като втора природа, за да може при същински сблъсъци на улицата да се използват на момента. Чрез наблягане върху и упражняване на няколко основни защитни техники за всеки вид атака, се дава възможност да се използват много варианти за защита, почти изцяло липсващи в други стилове, правейки Крав Мага пълна бойна система.

Ползи за Възрастни и Юноши

Внимание

Ученици на Крав Мага ползват основни движения в многобройни комбинации за да се отбраняват от атаки. Това значи, че учениците се адаптират към нови ситуации чрез импровизация – важна и уникална част от този стил. Разбира се, това означава да се ползва и „главата“, а не само тялото, за това Крав Мага развува и умствената дейност, а не само тялото.

Увереност

Импровизацията също дава място и на ограниченията в физическите възможности. Не всеки може да си вдигне крака в вертикално положение, за това системата е насочена към средностатистическия човек. Учениците учат различни възможни защитни реакции за всяка възможна ситуация на атака, и така изграждат структура от използваеми техники. След това те биват окуражавани да използват тези техники, които са подходящи за техните възможности. Това позволява на ученика да добие чувство за увереност в неговите умения.

Физическа Тренировка

Тъй като добрата физическа подготова е тясно свързана със системата, тренировките включват и няколко упражнения, предназначени да увеличат силата и гъвкавостта. Набляга се на бързина, издръжливост, сила, точност и координация, особено при интензивните Крав Мага тренировки

Крав Мага е стил, които помага както на тези, които търсят сериозна подготовка за самозащита, както и на тези, които търсят да допълнят своите знания за бойните изкуства. В крайна сметка, Крав Мага е стил, който е много ефективен срещу всякакъв вид атаки.