КРАВ МАГА ЗА ДЕЦА

Джон Елис „Джеб“ Бущ: Децата не са възрастни.

През 90те години, когато министър-председателят Yitzhak Rabin е информиран, че терористи планират да нападат деца по училищата, той предложил на началниците на министерството за образование да „дадат пръчки на децата“. „Но ако дадем да учениците пръчки, учителите ще побягнат“ – отговорили началниците. „Тогава нека да ги научим на самоотбрана“.

Кметът на Тел Авив по късно решил да започне проект за обучение на деца, което сега е станало много ефективен начин да се намали насилието и да се образоват децата така, че да станат по добри хора.

Създавайки нашите програми за обучение, системи за оценяване, курсове, планове на уроци и методи за обучение, ние внимателно обмислихме нуждите на децата и юношите. В днешно време, с нарастване на насилието и тормоза в училище ставащ все по-често явление, и родителите и образователната система се сбълскват с трудности в предотвратяване на насилието върху деца. Много е важно младежите да усвоят уменията, техниките и тактиките, чрез които да се справят с неочаквани спречквания.

Крав Мага за деца, или по често наричана „Детски Крав“ е съставена от KMS като част от програмата Крав Мага за самозащита за различните цивилни сектори. Самозащитата за деца позволява на децата, за сравнително кратко време, да научат техники за самозащита, които внимателно са адаптирани за да са подходящи за възрастта, физическите и умствените умения на децата.

Чрез Крав Мага обучението, децата се научават как да разпознават честосрещани заплахи. Обучението също така цели да подобри тяхното самочувствие, да изгради у тях увереност, уважение и дисциплина. KMS Крав Мага методите за деца, особено в ранната възрастова група, най-вече се преподават чрез Крав Мага игри. Игрите помагат на децата да изградят координация, да се научат как да следват инструкции и да добият самоувереност.

Крав Мага за деца отворено и внимателно обяснява на какви сценарии на атака могат да се натъкнат децата – разликата да бъдат тормозени от съученик или от непознат възрастен, какво могат да направят във всяка от тези ситуации, какво е правилното действие и т.н. KMS системата разделя Крав за деца на 5 главни възрастови категории. С напредване на възрастта на децата, обучението започва да включва все по малко игри и започва да прилича все повече и повече на курс за възрастни.

Децата, които тренират Крав Мага научават много за издръжливостта и отговорността. Крав Мага ги учи да се гордеят с своите постижения, когато учат нови техники, или успешно преминават тестовете за оценка. Научават повече за пътя, по който са тъгнали и разбират, че няма непостижима цел. Освен това получават и страхотна физическа подготовха! Деца, на които е нужно да излеят яда си също че намерят мястото си в обучението по Крав Мага. Разрешено им е да удрят боксови круши, да се бият с други ученици под наблюдението на инструктора и да научат че без това условие не е добре да удрят или да се бият.